Kinderworkshops

Arabeska biedt gevarieerde workshops en activiteiten voor kinderen. Deze workshops zijn zeer geschikt als een verjaardagsuitje, schoolproject, BSO-activiteit. Ons team kan u een grote keus aan workshops bieden. U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Workshop Glastekenen

 

Tijdens deze workshop leren de kinderen op glas te teken. In het kader van de oosterse cultuur gaan de kinderen op een theeglas leren tekenen. Theeglazen worden vaak in de Arabische cultuur gebruikt en zijn meestal klein en kleurrijk. Daarna gaan de kinderen zelf Arabische muntthee maken en kunnen ze dat met Arabische lekkernijen opdrinken. Na de workshop nemen de kinderen de getekende glazen mee naar huis.

Workshop Zijdeschilderen

 

Zijde is een stof die vaak wordt gebruikt in de Arabische cultuur voor het maken van sjaals en hoofddoeken. De kinderen leren hoe ze mooi op zijde kunnen schilderen. Elk kind kan een schaal voor zichzelf of voor mama maken. Dit is een heel leuke workshop ter gelegenheid van moederdag.

Workshop Mozaik 


Tijdens deze workshop wordt aan de kinderen een kort verhaal verterld over de geschiedenis van Mozaiek in de Arabische Architectuur. De kinderen leren om een onderzetter, fotolijst of spiegel op artistieke wijze te decoreren. Ook kunnen ze een eigen creatie op een schilderrij maken. Na de workshop kunnen de kinderen hun eigen creatie mee naar huis nemen. 

Workshop Arabisch leren schrijven


Het is leuk om kinderen te leren een andere cultuur te ontdekken en te leren waarderen. Met een workshop Arabische taal en Arabisch schrijven leren de kinderen spelenderwijs Arabische letters en een paar woorden schrijven. Er zal ook door de docent een mooie tekening gemaakt worden met de namen van elk kind in het Arabisch. De kinderen mogen de tekeningen als leuke souvenir mee naar huis nemen.

Workshop Henna tattoo

Een henna workshop is zowel voor jong en oud geschikt. Eerst wordt een achtergrond verhaal over hennakunst verteld. Daarna worden allerlei patronen en vormen geleerd. Iedereen krijgt de kans om door onze henna artiest een henna tattoo te laten zetten. Hennaworkshops zijn heel geschikt voor kinderfeestje en eenvoudig te combineren met een dansworkshop.

Kosten kinderworkshop henna: 15 euro p.p. (minimum 10 kinderen), Duur: 1 uur

Kosten duo workshop kinderen: Henna+ dans/percussie/visagie: 30 euro p.p., Duur: 2 uren

 

Workshop manicure en oosterse visagieTijdens deze workshops zullen de meiden omgetoverd worden in oosterse prinsesjes met allerlei glitters en glittersteenjes. Ook worden bij de manicure workshop allerlei leuke versieringen en dianmentjes gebruikt. Deze workshop is zeer geschikt voor een meiden verjaardagsfeesje.

Workshop dansen

U kunt kiezen uit deze vershillende dansstijlen:

- Buikdans

- Bellyrobics/zumba

- Afrikaanse dans

- Braziliaanse dansen (samba)

- Indiase en Bollywood dans

Tijdens de dansworkshops wordt een groepsdansje geleerd. De dansdocent zal voor allerlei dansattributen en kleding zorgen. Aan het einde van de workshop krijgt de groep een CD van het dansje cadeau. Deze workshops worden in regio Rotterdam gehouden. Ook is het mogelijk om de workshops buiten Rotterdam te houden. Wij rekenen dan 30 cent per kilometer reiskosten. 

Kosten: 15 euro p.p. (minimum 10 kinderen).

Duur: 1 uur

Al deze workshops zijn inclusief welkomstdrankjes.